In memoriam: Beate Plenter

Contact met Beate Plenter is helaas niet meer mogelijk, Beate Plenter is op 31 juli 2013 overleden. Deze website wordt nog wel in de lucht gehouden totdat plenty-online.nl (een database met zo'n 450 artikelen) een nieuwe bestemming heeft gevonden. Heeft u een voorstel, neem dan contact op met Theo Labrujere (zoon van Beate) via: theo [at] bluegear [punt] nl

 

Wat zeggen anderen over Beate Plenter

Hieronder enkele reacties van lezers van de onderwijsboeken van Beate Plenter. Deze boeken bevatten hetzelfde gedachtengoed als de online versie.

Boekbespreking door het tijdschrift Van 12 tot 18: "Vanuit het idee dat tekorten in het menselijk handelen niet te omzeilen, maar wel te be´nvloeden zijn, biedt het boek Naar een goede samenwerking uitstekende oplossingsstrategieën voor iedereen die op zoek is naar een zelfbewuster gedrag en naar een leidraad bij twijfel en onvrede. Plenter geeft een inzicht in en steun bij de omgang met collega's en groepen personen waarmee iemand samenwerkt."

Een coach en docente: "Dank voor dat boek Zelfbewust Docent Zijn. Zo lekker om wat steun te ondervinden. Ik vond het ook vaak grappig wat u schreef. Ik gebruik het voor coaching."

Een docent VO: "Ik wist het niet meer. U hebt mij in het onderwijs gehouden."

Een docente VO: "Ik weet nu meer wat ik wil en kan. Ik ga meer aan leerlingbegeleiding doen en daarvoor een cursus volgen."

Een docent VO: "Mijn collega is overspannen maar heeft uw boek op zijn nachtkastje liggen."

Een docent: "Zoals u het opneemt voor docenten; dat was voor mij nieuw."