Plenty voor leraren

Plenty is geschikt voor alle disciplines (alfa's, bèta's en gamma's), voor stagiair(e)s, beginnende en doorgewinterde docenten en voor leerlingbegeleiders, mentoren, enz. Plenty:

Klik op de onderstaande links om beter te begrijpen waarom we dit allemaal beloven:

Persoonlijke coach

Plenty bevat honderden korte artikelen die een praktisch antwoord bieden op vragen die leven in de school over bijvoorbeeld pestgedrag, ordeproblemen, samenwerking, of de sfeer in de klas. In Plenty vindt u snel een antwoord op uw vragen aan de hand van zoekcriteria. Uniek is dat het gewenste antwoord vanuit verschillende invalshoeken gegeven kan worden. Zo kunt u een probleem bijvoorbeeld benaderen vanuit individueel leerlinggedrag, maar ook vanuit de optiek van de leraar of de school. Dankzij de vraag- en antwoordsystematiek ontstaat een dialoog die de leraar een vorm van supervisie verleent. Teamleiders en directieleden vinden er onderwerpen die kunnen dienen als begin voor (interviserend) overleg. Ook is thema-selectie mogelijk op bijvoorbeeld "de beginnende leraar" of "de bèta-docent".

Kenniscentrum en vraagbaak

Plenty bevat meer dan 400 (!) items over de meest voorkomende praktijk- en lessituaties in het onderwijs. Maar er is meer! Plenty bevat checklists, methoden en technieken, oefeningen, formulieren, en opdrachten:

Tekst en uitleg over gebruik en achtergronden van Plenty.

Altijd beschikbaar

Zoeken naar papiertjes, in memo's en losbladige systemen of eindeloos surfen op internet behoort tot het verleden. Plenty is te gebruiken door iedereen die een internet-aansluiting en e-mailadres heeft, zodat u altijd uw vraag aan Plenty kunt stellen. Thuis, op school, wanneer u maar wilt.

Altijd actueel

Een deskundige, hoe ervaren ook, kan niet alles weten. Plenty is daarom opgezet als een interactief systeem. Gebruikers van Plenty kunnen vragen stellen of zelf relevante teksten (opmerkingen, tips, ervaringen, enz.) toevoegen aan de database. Bovendien wordt Plenty op basis de vragen van docenten verder verfijnd en verdiept door de auteurs. Zo wordt het systeem direct aan de actualiteit en de behoeften van de gebruikers aangepast en kunnen goede praktijkervaringen snel worden gedeeld met anderen!

De relevantie van de geboden informatie wordt dus enerzijds bepaald door de praktijk, anderzijds wordt de informatie, -indien noodzakelijk- getoetst door een team van deskundigen op relevante vakgebieden.

Altijd steun

Plenty plaatst de problematiek van de leraar in een breed perspectief. Goed onderwijs bestaat immers niet alleen uit goed lesgeven, maar ook uit goed managen, goed personeelsbeleid en goede voorlichting. Leraren vinden dus niet alleen steun bij hun problemen met lesgeven en leerlinggedrag, maar ook in hun rol als werknemer, als collega en als mens die soms voor lastige keuzes staat. De aanpak van Plenty kenmerkt zich door een brede, integrale visie op het onderwijs. Het co-auteurschap van Theo Labrujere stond bovendien garant voor een nuchtere organisatiekundige optiek. Leidinggevenden, staf en schoolleiding vinden in Plenty daarom tevens vele artikelen over:

Wilt u zaken aanpakken binnen uw school? Plenty helpt u daarbij! Kijk bij de informatie voor scholen:

Abonnementstarief

Tarief voor 1 gebruiker exclusief BTW inclusief BTW
Tarief proefabonnement (3 maanden):
Na 3 maanden wordt het proefabonnement automatisch beëindigd.
3,- 3,57
Tarief jaarabonnement 21,60 25,70
Toegang tot Plenty voor 1 gebruiker kost dus Euro 25,70 per jaar, inclusief BTW (19%). Staffelkortingen worden toegepast op abonnementen vanaf 11 gebruikers, zie de informatie voor scholen. Prijswijzigingen zijn voorbehouden.

 


Kortom, Plenty biedt u heel veel kracht tegen minimale kosten. Een vaktijdschrift kost u meer!

Ik wil daarom graag:

Direct een demo-account aanvragen zodat ik (een deel van) Plenty twee weken lang vrijblijvend kan gebruiken.

Direct voor mijzelf een proef- of jaarabonnement bestellen.

Eerst meer voorbeelden zien van het materiaal in Plenty.

Een abonnement geeft u recht op:

De kleine lettertjes